Kauwgom in het vliegtuig

Kauwgom is een goede manier om de druk op uw oren te verlichten. Het meenemen in het vliegtuig is geen slecht idee, maar er zijn een paar dingen die u moet onthouden.

De Transportation Security Administration (TSA) staat toe dat u kauwgom meeneemt in uw handbagage. Controleer de regels van uw luchtvaartmaatschappij, want bij sommige moet u uw kauwgom weggooien voordat u aan boord gaat.

Als je kauwgom niet individueel verpakt is, moet je het in een hersluitbaar zakje doen. U kunt het ook in een plastic vuilniszak doen. Zo voorkom je dat je een hoop kauwgom in het vliegtuig dumpt.

Er zijn veel verschillende smaken kauwgom verkrijgbaar. Air France heeft zijn eigen merk kauwgom, met de naam take off and landing gum. Het komt in een reeks decadente smaken zoals crème brulee en pistache macaron.

Een andere optie is het gebruik van gefilterde oordopjes. Die houden lawaai tegen, maar vergeet niet veel water te drinken om je sinussen gehydrateerd te houden.

Als u uw eigen kauwgom niet wilt meenemen, kunt u ook snoep kopen dat mee mag. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben speciale proefmenu’s aan boord. Snoep omvat met chocolade bedekte snoepjes, kauwgom en andere lekkernijen.

Maar controleer de regels van de luchtvaartmaatschappij. In sommige landen is het illegaal om een grote hoeveelheid kauwgom mee te nemen in het vliegtuig. Ook hebben sommige luchtvaartmaatschappijen strenge beperkingen op de hoeveelheid snoep die je mee mag nemen.

Als je echt niet zonder je kauwgom kunt, kun je een klein stukje meenemen. Doe het dan wel in een Ziploc zakje.